Fyra nya i Hall-of-Fame

Fyra legendariska svenska fotbollspersonligheter får plats i Hall-of-Fame sedan kommittén gjort sitt val för 2006. Initiativet till en fotbollens Hall-of-Fame togs 2003 och med de fyra nya namnen är totalantalet nu uppe i 24.

George Raynor på omslag av RekordMagasinetAnette Börjesson är andra kvinnan i Hall-of-Fame, den forna landslagskaptenen har inte bara tjänat sin sport väl på planen utan även genom sin journalistiska gärning. De övriga tre tillskotten har bland annat VM 1958 som gemensam nämnare. Tränaren George Raynor och yttrarna "Kurre" Hamrin och "Nacka" Skoglund är givna namn i ett svenskt Hall-of-Fame.
Bakom "Hall-of-Fame" ligger Sveriges Fotbollshistoriker och Statistiker (SFS). Det första urvalet gjordes 2003 (elva namn), 2004 tillkom ytterligare fem namn och 2005 fyra.
Hall-of-Fame-kommittén 2006 har bestått av Owe Fröberg, Bo Hansson och Lars Sandlin. Jimmy Lindahl har svarat för faktasammanställningen.
Till fotbollens Hall-of-Fame