Nya hemsidor för distrikten

Ifjol skedde en omfattande förändring av svenskfotboll.se. I samma anda genomförs nu en förnyelse av distriktsförbundens webbplatser. Först ut var Dalarna och Småland.

21 av 24 fotbollsdistrikt använder samma webbplattform. Utvecklingen av den bakomliggande tekniken, sidmallar etc är gemensam för svenskfotboll.se och dessa undersajter. Till sommaren tar fotbollen ett helt nytt administrativt system i drift. Med en gemensam webbplattform och samma teknologi underlättas arbetet med att hämta information från det nya systemet, till exempel serietabeller, spelprogram m m.
De nuvarande distriktssidorna lanserades huvudsakligen 2001-2002 och med förändringen får sajterna även en grafisk upplyftning. Utbytet av information mellan distrikten och mot den centrala webbplatsen svenskfotboll.se utökas också.
Dalarna och Småland presenterade i veckan sina nya hemsidor. Inom kort följer Västmanland och därefter släpps nya distriktssidor successivt under första kvartalet.
Dalarnas nya hemsida