UEFA: Lars-Christer avgår - Infantino ny VD

Lars-Christer OlssonI fredags röstade medlemsnationerna i UEFA bort Lennart Johansson och fram Michel Platini som ny ordförande.
På torsdagen valde Lars-Christer Olsson, organisationens svenske vd, att lämna in sin avskedsansökan.
-Men jag hade gärna stannat, säger Lars-Christer.

Lars-Christer Olsson lämnade SvFF för UEFA 2000 och har sedan 2004 varit dess VD. En synnerligen uppskattad och framgångsrik VD, som haft ett alldeles utmärkt stöd i Lennart Johansson och hela UEFA:s dåvarande styrelse för den breda utveckling som UEFA befinner sig i.
- Det är en stor förlust för UEFA, Lars-Christer har gjort ett mycket bra arbete, säger Lars-Åke Lagrell, SvFF:s ordförande.
Att Lars-Christer eventuellt inte skulle bli kvar efter ordförandevalet stod väl klart sedan han markerade vissa saker inför ordförandevalet. Italienaren Gianni Infantino, 38, blir till en början tillfälligt den som tar över VD-posten efter Lars-Christer.
För SvFF flyttas nu den direktinformation som varit självklar - men inte alltid en fördel - en bit ifrån Sverige. Bland annat till Frankrike och Italien och andra mer sydeuropeiska nationer.
-Jag har de senaste dagarna diskuterat framtiden med Michel Platini. Och jag hade gärna stannat som VD för UEFA, då vi är mitt uppe i en rad intressanta frågor som ska lösas. Men som jag förstått efter samtalen blir framtidens organisation annorlunda än dagens, och då passar det bättre med en annan person på platsen än jag, menar Lars-Christer.
Svenska medier spekulerade redan i onsdags om att en avgång var nära.
-Men då var det var för tidigt och min avsikt var att försöka stanna, säger Lars-Christer.
Ytterligare en milstolpe och länk mellan Sverige och UEFA får ett abrupt slut. Bara framtiden kan visa vad det innebär.