Spelarförsäkringen kvar hos Folksam

Svenska Fotbollförbundet och Folksam har tecknat ett nytt avtal om försäkring för 400.000 fotbollsspelare. Avtalet gäller från 1 april 2007 till och med mars 2010.

Avtalet omfattar en licensförsäkring för samtliga 250 000 licensierade spelare. Dessutom får de omkring 240 000 spelare som inte är licensierade hos SvFF (de som ej fyllt 15 år) en ungdomsförsäkring. Det nya avtalet ger spelarna ett fortsatt försäkringsskydd under match och träning samt under resan till och från träningar och matcher.

- Vi är väldigt nöjda med att våra spelare är försäkrade hos Folksam även i fortsättningen. Vårt mångåriga samarbete har gett båda parter kunskap om vikten av bästa försäkringsvillkor till rätt pris, liksom snabbheten och behandlingen om en spelare oturligt nog blir skadad, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer.

Mångårigt samarbete

- Utöver försäkringen kommer Folksam och SvFF tillsammans starta skadeförebyggande projekt med målet att på sikt minska antalet skador på spelare, till exempel knäskador som drabbar unga tjejer, säger Lars-Inge Svensson, tillförordnad chef Folksam Idrott.

Ersättningsbeloppen höjs

Som ett resultat av det nya avtalet höjs ersättningsbeloppet för medicinsk invaliditet, från 250 000 kronor till 350 000 kronor, dessutom höjs ersättningen vid dödsfall från 25 000 till 35 000 kronor.

- Försäkringen som SvFF tecknat för sina fotbollsspelare är en grundförsäkring med goda villkor. Även om fotboll är en relativt säker sport är det viktigt med ett bra försäkringsskydd. Skulle olyckan vara framme, kan ett högre belopp vid medicinsk invaliditet underlätta vardagen, säger Lars-Inge Svensson


Folksam Idrott handlägger cirka 20 000 idrottsskador per år, uppskattningsvis 7 000 av dessa gäller fotbollspelare.