Telia ny nationell partner och med fotboll i mobilen

Telia blir Nationell samarbetspartner till svensk fotboll de närmaste fyra åren.
För Telias kunder innebär det bland annat att man kan se såväl Dam som Herrlandskamper, Herrallsvenskan och Damallsvenskan samt Superettan från april månad i sina mobiltelefoner.

Telia blir därmed en stor samarbetspartner till svensk fotboll. Telia har av Svenska Fotbollförbundet, elitföreningarna inom Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) samt Föreningen Elitfotboll Damer (EFD) också förvärvat marknadsrättigheter samt andra rättigheter till målservice och sändning av annat exklusivt material.
Det fyraåriga avtalet, som Telia tecknat med företaget Kentaro vilka äger svensk fotbolls mediarättigheter fram till 2010, innebär således såväl direktsändningar som sändningar i efterhand.
Telia blir därmed också Officiell Partner till serierna Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan.
- Fotbollen är utan jämförelse vår största sport och de möjligheter som avtalet ger blir en spännande och viktig del av vår marknadsmix på den svenska marknaden, säger Håkan Dahlström, chef för TeliaSoneras Mobilitetstjänster Sverige.
Telias kunder kommer från avtalsstart att bland annat erbjudas direktsända allsvenska matcher som en del av det tv-paket som finns i Telias mobilportal Surfport. Tittarna väljer själv om de vill se matcher i direktsändning eller i efterhand. Avtalet ger även Telia möjlighet att erbjuda tjänster som resultatservice och sändning av exklusivt material både före, under och efter matchen.
-Tillsammans med den svenska fotbollen når vi 4,6 miljoner mobilanvändare. Det tror vi kommer att öka intresset både för fotboll och för alla de möjligheter som mobiltelefonen ger idag och i framtiden, säger Håkan Dahlström vidare.
Mobilrättigheterna, och därmed den fjärde nationella samarbetspartnern, var den sista "grundbulten" i det utbud som Svenska Fotbollförbundet sålde vidare till Kentaro förra vintern.
-Vi är väldigt glada över att få tillbaka Telia som samarbetspartner till svensk fotboll. Telia är en stark och framåttänkande partner inom ett strategiskt område, som har en stor tillväxt och utveckling i Sverige och utomlands. Mobiltelefonin vet inga gränser och det är också därför som det tagit lite tid att hitta fram till ett avtal alla parter är nöjda med, säger Svenska Fotbollförbundets Generalsekreterare Sune Hellströmer.