Vagner Love matchvinnare för Brasilien

Inför drygt 20.000 åskådare på Råsunda besegrade Brasilien Ghana med 1-0 i en match där den riktiga sambarytmen aldrig infann sig på riktigt allvar.

Vagner Love gjorde brassarnas mål.

Brasilien förde mestadels spelet i en relativt avvaktande första halvlek. Matchens enda mål gjordes redan i den 17:e minuten av Vagner Love, till vardags i CSKA Moskva. Kaká nickskarvade en Ronaldinho-hörna fram till Vagner Love som omarkerad kunde stöta in bollen vid bortre stolpen.
Ghana skapade ett mängd hörnor och en av dem var riktigt farlig. Laryea Kingston var piggast i Ghana i den första halvleken där ghananerna också tvingades till ett tidigt byte då Asamoah Gyan tvingades kliva av redan i den 11:e minuten efter att ha kolliderat med Gilberto Silva direkt efter avspark.
Brassarna skapade ett par öppna lägen förutom målet. Robinho sköt högt över frispelad i högerinnerposition av Ronaldinho. Kaká kombinerade bra med Ronaldinho och Vagner Love, men Kakás volley träffade inte målet.
Som så ofta förr i träningslandskamper förrycktes den andra halvleken av alla byten. Brasiliens förbundskapten Dunga menade att spelarna var lite trötta efter matchen mot Chile och bara kontrollerade matchen i den andra halvleken.
Dunga var annars nöjd med de båda segermatcherna i Sverige och ser dem som värdefulla förberedelser inför Copa America.
Piggast i Brasilien, förutom målskytten Vagner Love, var Kaká, som hade flera bra skottlägen, men inte fick till den riktiga precisionen i avsluten.
Anthony Annan höll jämna steg med Ronaldinho.Claude Le Roy som är relativt ny på förbundskaptensposten i Ghana var mycket nöjd med sina spelares insats, men var naturligtvis inte nöjd med slutresultatet 0-1.
- Vi förtjänade oavgjort i den här matchen. Jag är mycket stolt över mina spelares prestation. Särskilt de unga debutanterna gör mycket bra ifrån sig, förklarade Le Roy på presskonferensen. Och John Mensah visade att han är en försvarare i världsklass, fortsatte Le Roy.
En av de unga duktiga debutanterna var Anthony Annan, brorson till FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan, som fanns på plats på Råsundas hedersläktare. AIK-bekantingen Derek Boateng fick finna sig i att börja på bänken, men mötte publikens jubel när han byttes in i mitten av andra halvlek.
Huvudmålet för Le Roys Ghana är nästa upplaga av African Nations Cup, som avgörs i januari-februari 2008. Då förväntas the Black Stars konkurrera om titeln eftersom mästerskapet spelas på hemmaplan.
Dunga valde på direkt fråga att avdramatisera de oroligheter som drabbade laget i Göteborg.
- Några få som förstör för alla andra. Sånt händer i Sverige precis som överallt annars i världen, konstaterade Dunga med en axelryckning.

27 mars 19.30
Råsunda Stadion, Solna
Brasilien-Ghana 1-0 (1-0)
1-0 Vagner Love (17')
Brasilien: 1. Júlio César - 2 Ilsinho (13 Daniel Alves 60' )(17 Dudu Caerense 81'), 3 Lucio [K], 4 Juan, 6 Kleber - 5 Mineiro , 8 Gilberto Silva (19 Josué 46') - 7 Ronaldinho, 10 Kaká (18 Elano 70'), 11 Robinho (20 Diego 77') - 9 Vagner Love (21 Ricardo Oliveira 74').
Ersättare, ej inbytta: 12 Cassio - , 14 Edu Dracena, 15 Naldo, 16 Gilberto, , 22 Fred.
Varning Brasilien: 5 Mineiro 57'
Ghana: 22 Richard Kingson - 15 John Painstil (21 Michael Helegbe 87'), 20 Francis Dickoh, 5 John Mensah [K], 2 Hans Adu Sarpei (13 Alfred Arthur 90') - 7 Laryeah Kingston (14 Benard Kumordji 75'), 6 Anthony Annan (19 Ekow Benson 90'), 18 Eric Addo (9 Derek Boateng 73'), 11 Sulley Muntari, 23 Haminu Draman - 3 Asamoah Gyan (12 Alex Tachie-Mensah 11').
Ersättare: 1 Sammy Adjei - 4 Iliasu, 17 Peter Ofori-Quaye.
Varning Ghana: 23 Haminu Draman (74'), 22 Richard Kingson (87')
Utvisning Ghana: Draman (79')
Domare: Peter Fröjdfeldt. Assisterande: Henrik Andrén, Joakim Flink. Fjärdedomare: Stefan Johannesson. Ala från Sverige.
Publik: 20.104