RF: Tallinger invald i RS - Lagrell avtackad

Khennet Tallinger, ordförande i Skånes fotbollförbund och ordförande i SvFF:s Disciplinämnd, invaldes i Riksidrottsförbundets styrelse vid Riksidrottsmötet i Örebro i helgen.
Samtidigt avtackades Lars-Åke Lagrell efter sina 16 år i Riksidrottsstyrelsen.

Khennet Tallingers moderklubb är Hässleholms IF där han varit ordförande Sedan 1994 är han ordförande i Skånes Fotbollförbund. Khennet har flera uppdrag för Svenska Fotbollförbundet, är ordförande i Royal League's apellkommitté och arbetar med uppdrag inom både UEFA och FIFA. Khennet Tallinger är till vardags domstolsjurist vid Länsrätten i Skåne och Hässleholms tingsrätt.
Lars-Åke Lagrell avgick efter 16 år i RS. Och avtackades rejält för sitt uppdrag av RF.
- Det har varit roligt och givande år i RS men nu ägnar jag all kraft åt mitt uppdrag som fotbollsordförande, sa Lagrell bland annat.
Riksidrottsstyrelsen fick följande utseende efter efter valen i Örebro på lördagen:
Karin Mattsson (ordförande), Inger Båvner, Ingemar Ericson, Anita Engvik, Hans Hellquist, Leif Larsson, Birgitta Ljung, Jerker Löfgren, Karin Redelius, Khennet Tallinger, Helen Wiklund Wårell.
Svenska Fotbollförbundet pläderade på Riksidrottsmötet för idrottens uppvaktning av regeringen i skattefrågor, och då främst att det ska vara likartade regler i Skandinavien. Detta antogs av stämman, vilket möjligen över tid kan få fler spelare att stanna för spel i Sverige istället för att ex.vis spela i Danmark som har en annan skattesats för idrottsutövare. Men det krävs också att regeringen arbetar för frågan.
Grytgöls Greta Petersson, som presenterades i senaste numret av Magasinet Fotboll, erhöll RF:s förtjänsttecken i gukld för sina insatser i föreningen sedan 1951. Greta har varit kassör sedan 1968!