U21 herr: Frågetecken för Mikael Lustig

Det svenska U21-landslaget tränade på Råsunda på onsdagen, första passet inför mötet med Polen på fredag (Grimsta) samt Serbien borta nästa onsdag. Enda frågetecknet är för Mikael Lustig, som inte tränade hela passet och som har ont i en hälsena.
Det är osäkert om Mikael Lustig kan medverka mot Polen på fredag.- Vi samlades på tisdagen, men då många spelade match kvällen innan så tränade vi inte utan hade en teambildning ute på Krägga, för att spelarna ska komma samman. Sedan handlade träningen om anfallsspel och speluppbyggnad nu första passet, och det såg riktigt bra ut som vanligt.
- Vi har en härligt ambitiös grupp att arbeta med, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.
Mikael Lustig har i sommar flyttat från GIF Sundsvall och Allsvenskan till norska Rosenborg. Han har spelat ett par matcher, gjorde mål på nick i helgens match, men har haft ont i sin hälsena.
- Vi får se hur det blir, klart är att jag inte ska åka med till Serbien nästa vecka. I övrigt trivs jag väldigt bra i Rosenborg, det märks att det är en stor klubb med erfarenheter från Champions League.
- Det har också gått bra spelmässigt, vi har tre raka vinster och allt är positivt. Inte minst cuptriumfen mot Djurgården med klara siffror gladde norrmännen, och jag fick ju tråka min före detta klubbkamrat Mikael Dahlberg lite grann, säger Mikael.

För ungefär ett år sedan var problemet för U21-spelarna att de inte var ordinarie i sina klubblag. Nu har det skett en "islossning" och de allra flesta får nu mycket speltid.
- Det kommer bli nyckeln trots allt till vårt U21-EM nästa sommar. Att de kontinuerligt får spela matcher, säger kapten Lennartsson.
Träning på Grimsta torsdag - sedan är det match mot Polen fredag (19.30, direkt i Viasat Sport). Ett nytt bra resultat på vägen mot EM betyder mycket då U21 "levererat" både resultat och spel hittills den här säsongen.
Landskamp på Grimsta5 september, 19.30
Grimsta IP, Stockholm
Sverige-Polen
Domare
: Toni Pohjoismäki, Finland. Ass.domare: Jouko Ikonen & Jukka Honkanen, båda Finland. Fjärdedomare: Daniel Wärnmark, Sverige.
ViasatSport 1Matchen sänds i ViasatSport 1
Biljetter

10 september, 16.30

Stadion Mladost, Krusevac
Serbien-Sverige

Sveriges trupp
Polens trupp
(pzpn.pl)