Pernilla dömer U19-EM i Italien

Sex domare, åtta assisterande domare och två lokala fjärdedomare var uttagna att döma U19 EM-slutspel i Cervia i Italien. Efter gruppspelet fick två domare och fyra assisterande domare åka hem. Nu återstår halva gruppen - däribland Trollhättans Pernilla Larsson.

Pernilla gör sitt andra år som FIFA-domare och konstaterar: "Jag är den som är minst etablerad här". I hennes första match dömde hon Schweiz-Belgien, medan i andra matchen möttes Ryssland-Schweiz: "Jag är nöjd med min insats hittills, särskilt i andra matchen".

Idag spelades de två semifinalerna, Italien-Norge och Tyskland-Schweiz (där Pernilla var fjärdedomare). Segrande ur dessa kamper gick Norge och Tyskland, som möts i den spännande finalen på lördag den 11 juni.

Pernilla summerar sina intryck hittills: "Italien har arrangerat allt otroligt bra, och staden Cervia är perfekt för denna typen av evenemang. Domargruppen är blandad, både med domare som har varit med på liknande turneringar förr, och med några som är ganska nya. Gruppen har fungerat väldigt väl ihop, vilket jag tror är ett måste om man ska umgås hela dagarna i två veckor. Det är otroligt lärorikt att vara iväg på en turnering som denna!"

Pernilla inväntar nu besked om eventuell finalplats. Vi håller förstås tummarna för Trollhättan...