Jonas Eriksson uttagen till EM 2012

UEFA har i dag tagit ut de tolv domare som skall döma i EM 2012 . Jonas Eriksson var den enda domaren från de nordiska länderna som kvalificerade sig.

37-årige Jonas Eriksson började döma som 15-åring hemma i Luleå, blev Allsvensk domare 2000 och är FIFA-domare sedan 2002.

- Jag är oerhört stolt, glad och tacksam över att bli en av de tolv domare som får åka till EM-slutspelet och uppleva den här turneringen. Jag vill sända en stor tacksamhetens tanke till alla i svensk fotboll, från domarkollegor och observatörer till spelare och ledare som på olika sätt har utvecklat mig som fotbollsdomare, säger Jonas Eriksson.

Jonas Eriksson är sedan början av året en av sex heltidsanställda domare.
- Jag förstås väldigt glad att jag idag får hålla på med det här på heltid, domaryrket är otroligt inspirerande och kul, säger Eriksson.

EM-domarnas förberedelser inför slutspelet i juni innefattar flera kurser och träningstillfällen i UEFA:s regi under våren.

Sverige kommer även att representeras av två assisterande domare samt två extra assisterande domare (de domare som befinner sig bakom respektive mållinje). De kommer att tas ut vid ett senare tillfälle.

>> Samtliga 12 EM-domare på uefa.com