SvFF anordnade nordisk domarkonferens

Svenska Fotbollförbundet stod som arrangör för Nordisk Domarkonferens på Särö under helgen 19-21 augusti. Det är en återkommande konferens vartannat år där värdskapet "går runt" bland de sex nordiska länderna. Det är medlemmar från respektive domarkommittér som träffas och utbyter erfarenheter och försöker hitta ett samarbete som kan utveckla domarskapet i konkurrens med övriga världen.

Hur vi lyckas med att rekrytera domare och även behålla dem som börjar var ett huvudtema, det finns många "falluckor" i det arbetet, framför allt att behålla dem med alla ritiska element som finns runt domarskapet.

Utbytet på högsta nivån på damsidan och på andra nivån på herrsidan kommer att fortsätta.

En tanke är också att dam-EM i Sverige kommer att samla ett antal domare i ett seminarium för att stimuleras för framtida stora uppdrag.

Bland det som kan nämnas är också att ett antal nätverk med rekryteringsansvariga, anställda och instruktörer kommer att skapas

På bilden ser vi från Vänster: Bo Karlsson Ordf SvFF:s DK, Kjartan Berland Ordf Norska FF DK, Rune Pedersen Domarkonsulent vid Norska FF