UEFA följer upp domarverksamheten

Förra veckan besöktes Sverige av UEFA-representanter för att följa upp kraven enligt UEFA Convention. Representanterna var Markus Nobs och Miguel Solís vilka var mycket nöjda med hur verksamheten i Sverige fungerar.

stående Sture Wiklund och Bo Karlsson och sittande Markus Nobs och Miguel SolísRepresentanter från UEFA reser runt till de nationsförbund som ingår i UEFA Convention för uppföljning. UEFA Convention är en satsning från UEFA som har som målsättning att alla nationer i Europa skall ha samma minimikrav på domarverksamheten.

Under detta besök blev flera personer intervjuade av UEFA representanterna. Bo Karlsson om verksamheten i stort. Germund Nilsson om kanslifunktionen. Elitdomaren Jonas Eriksson om elitdomarverksamheten vad gäller t ex matchning och utbildning. Ordföranden i Norrbottens domarkommitté Sture Wiklund om distriktsverksamheten och samverkan mellan Svenska FF och distrikten. Projektledaren för talangprojektet Per Kjellin om talangverksamheten och slutligen Domarkommitténs utbildningsansvarige Bengt Augusttsson om utbildningsverksamheten.