Erikssons team dömer Real Madrid-Juventus

Domaretamet med bl.a. Daniel Wärnmark, Jonas Eriksson och Mathias Klasenius dömer semifinalreturen i Champions League mellan Real Madrid och Juventus.

Jonas Erikssons domarteam dömer den avgörande semifinalreturen i Champions League på onsdag mellan Real Madrid och Juventus på Bernabeu-stadion i Madrid.
– Hedrande förstås och vi ser verkligen fram emot en härlig fotbollsmatch, säger Eriksson.

Eriksson från Sigtuna bedöms tillsammans med sina assisterande domare Mathias Klasenius, Örebro, och Daniel Wärnmark, Knivsta, som ett av de allra bästa domarteamen i Europa idag och semifinalen blir deras sjunde match i Champions League den här tävlingssäsongen.

Bröderna Markus och Martin Strömbergsson från Gävle och Daniel Gustavsson från Mantorp ingår också i det svenska domarteamet i Madrid denna vecka.

Fjolårets höjdpunkter för Erikssons team var givetvis VM i Brasilien där det blev totalt tre matcher. Men även då dömde de en semifinal i Champions League, den första matchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Hösten 2013 dömde teamet åttondelsfinalen mellan Barcelona och Manchester City och Supercupfinalen 2013 mellan Chelsea och Bayern München finns också med på en diger meritlista.

– Det är självklart att en helt avgörande returmatch är något extra och det är jättekul med ett stort svenskt team som får det ansvaret. Det är inte många svenska domare som fått den äran, fortsätter Eriksson.

Juventus och Real Madrid möttes i första semifinalen förra tisdagen i Turin och Juve, som redan är klara mästare i Serie A för fjärde året i rad, vann med 2-1 efter mål av Alvaro Morata och Carlos Tevez. Real Madrids mål gjordes av Cristiano Ronaldo.
En 1-0-seger för Real Madrid på onsdag räcker för att avancera till andra raka CL-finalen där de är regerande mästare efter att ha slagit Atletico Madrid med 4-1 i fjolårets final i Lissabon.