Fotbollsgalan - alla kandidaterna

Fotbollsgalan den 5 november på Cirkus i Stockholm direktsänds i TV4 kl 20-22.
Nu presenterar vi alla pristagarkandidater - på vår speciella galasektion.

En förändring mot tidigare år är att även (svenska) spelare i utlandet kan nomineras i de olika kategorierna. Ett förbehåll finns dock, minst en av de nominerade måste komma från Allsvenskan.

Comeback, efter några års bortavoro, är det också för priset till Årets Tränare.

Årets Mål kan du, precis som för Årets Personlighet, själv vara med att rösta fram över telefon. Omröstningen avslutas under galan och bland de röstande dras en vinnare som får resa till England-Sverige i Manchester den 10 november:

 1. Johan Andersson, Hammarby, 0718-415 01
  - frisparkskanon mot Trelleborg i somras
 2. Zlatan Ibrahimovic, Malmö, 0718-415 02
  - dribblingsraid borta mot Djurgården i våras
 3. Mats Rubarth, AIK, 0718-415 03
  - konstmål mot Hammarby i höstas
 4. Martin Åslund, AIK, 0718-415 04
  - samspelsmål mot Djurgården i augusti

Två priser hålls hemliga in i det sista och det är förstås utnämningarna till Årets Spelare. Vem som får Guldbollen, Aftonbladets och Svenska Fotbollförbundets pris, och Diamantbollen, Sydsvenskans och Svenska Fotbollförbundets pris, vet vi först när de lyckliga gör entré på Cirkus scen den 5 november.

Galan leds av Agneta Sjödin och Peppe Eng (bilden) och förutom alla fotbollscelebriteter vankas det högklassiga uppträdanden.
Den amerikanska sångaren Anastasia uppträder med sin nya låt "Paid my dues", engelska trejtrion Atomic Kitten dammar av Bangles gamla "Eternal Flame" och Bo Kaspers Orkester bjuder på nya singelspåret "Det smartaste jag gjort" från nya plattan "Kaos".