Diamantbollen 2008

Frida Östberg
"Diamantbollen tilldelas en viktig ledargestalt i svensk fotboll, som med sin höga och jämna nivå, sitt hårda arbete, outtröttliga energi och ständiga längtan efter att vinna lägger den grund som varje framgångsrikt lag vilar på."
- Det här är magiskt. Det är många timmar som... Jag ska försöka hålla mig för gråt nu, det är en klassiker annars när jag ska tacka folk.
- Jag var på ett U20-läger för ett par år sen, och där fick jag höra att jag inte hade samma talang som Victoria Svensson. Men jag hade ganska bra vilja. Och satan i gatan... Jag tror att några av er här har väl ärr på fotknölarna och ända uppåt knäna, för ingen skulle över bron när jag var där.
- Jag tror att jag står här i dag tack vare att jag ser möjligheter. Jag vågar försöka vara bäst, samtidigt som jag har en fantastisk omgivning som jag kan bli inspirerad av och hitta motivation i. Jag vill tacka alla lag jag har spelat i, allt från landslagen, Ume IK, Linköping, min moderklubb Hägglunds. Ni har verkligen gett mig den energin jag behövt för att ta mig hit idag.
- Sen så vill min mamma inte att jag ska tacka henne, men det tänker jag göra ändå. Min familj... Över hela Sverige var jag än vänder mig så finns det alltid en släkting på plats som är beredd att stötta mig - vid varje match. Ni har gett mig, tillsammans med Andreas, en fantastisk plattform och stå på. Jag är otroligt stolt att jag är en del i den familj ni ger mig. Tack så hemskt mycket!
Diamantbollens jury
Max Wiman och Anja Gatu, Sydsvenskan, Thomas Dennerby, SvFF, Susanne Erlandsson, SvFF och EFD.
Tidigare diamantbollsvinnare