Guldbollen 2008

Zlatan Ibrahimovic, FC Internazionale
"Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen för sina avgörande insatser i landslaget och i klubblaget Inter. Zlatan är en unik representant för svensk fotboll på yppersta nivå. Med teknik och karaktär har han skapat sig ett utrymme både i världstoppen och i den svenska fotbollshistorien."

- Ja, det blev tredje gången gillt liksom... Men skämt åsido. Ett stort tack, nu känns det som om man hamnat i historieböckerna på riktigt i och med att man är ensam på topp. Sen är det det gamla vanliga, jag tackar medspelarna, tränarna i landslaget, tränarna i klubben.
- Sen, den största tacken är till min familj som är med mig 24 timmar om dygnet, stöttar mig och ger mig all kärlek jag behöver.
- Jag hoppas jag kan komma tillbaka nästa år för att ta emot ännu en. Stort tack!
Guldbollen är Aftonbladet och Svenska Fotbollförbundets pris till årets bäste fotbollsspelare på herrsidan, och har delats ut sedan 1946. Vinnaren presenteras i samband med sändningen av Fotbollsgalan.
Tidigare guldbollsvinnare
Guldbollsjuryns medlemmar
Lars-Åke Lagrell, Sune Hellströmer, Lars Lagerbäck från SvFF samt Simon Bank, Jennifer Wegerup och Per Karlsson, Aftonbladet.