Nomineringarna klara till Fotbollsgalan

Måndagen den 7 november är det dags för fotbollens traditionella säsongsavslutning, Fotbollsgalan. Fotbollsgalan är efter två år i Malmö tillbaka i Stockholm och äger rum i Ericsson Globe. Den direktsänds i TV4 kl. 20.00-22.00.

May Mahlangu, Jane Törnqvist, Andreas Isaksson och Lisa Dahlkvist är några alla de som nominerats till priser på Fotbollsgalan.

En rad priser kommer att delas ut och bland höjdpunkterna återfinns priserna till årets bästa spelare – SvFF:s och Aftonbladets Guldbollen till bäste herrspelare och SvFF:s och Sydsvenskans Diamantbollen till bästa damspelare.

Utöver dessa priser ska vinnare på herr- och damsidan i följande kategorier utses: Årets Målvakt, Årets Back, Årets Mittfältare, Årets Forward, Årets Nykomling/Genombrott, Årets Allsvenska/Damallsvenska spelare samt Årets Tränare.

Nomineringarna till dessa priser är nu klara. I nomineringsarbetet har de allsvenska tränarna fått ge sina förslag som underlag för juryns arbete. Juryn har sedan utsett fyra kandidater i respektive kategori.

>> Till listan över de nominerade