Beslut i Besvärsnämnden 11 mars 2010

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT

meddelat av Besvärsnämnden den 11 mars 2010 i ärende nr 1016/09.

Klagande: Skövde AIK

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade den 26 november 2009 att ålägga Skövde AIK en straffavgift om 10 000 kronor för att en banderoll med texten "Fuskare" varit upphängd på den delen av läktaren som anvisats åt Skövde AIK:s supportrar i samband med kvalmatchen till Superettan mellan FC Trollhättan och Skövde AIK den 4 november 2009. Enligt utredningen har texten varit riktad mot matchens huvuddomare.

Skövde AIK har överklagat Disciplinnämndens beslut och yrkat att straffavgiften undanröjs. Föreningen har därvid bl.a. åberopat att ingen särskild supportergrupp har rest till matchen, att banderollen tillhörde en grupp ungdomar från Skövde och att dessa inte följt föreningens säkerhetsansvariges uppmaningar att ta bort banderollen samt att FC Trollhättan informerats om situationen men inte vidtagit några åtgärder för att få bort banderollen.

Matchdelegaten och FC Trollhättan har yttrat sig över överklagan.

- - - - -

Besvärsnämnden finner att vad Skövde AIK anfört inför nämnden inte utgör skäl att göra en annan bedömning i ärendet än den som Disciplinnämnden gjort.

Besvärsnämnden beslutar

att avslå anförda besvär, med följd att Disciplinnämndens beslut om straffavgift på 10 000 kronor skall stå fast.

Beloppet skall vara inbetalt på SvFF:s postgirokonto 4633-4 senast den 11 april 2010.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.

Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 1 april 2010.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Stefan Alvén, Christer Danielsson, Owe Hultin och Jonas Löfgren.