Beslut i Besvärsnämnden 27 maj 2011

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT

meddelat av Besvärsnämnden den 30 juni 2011 i ärende nr 1006/2011-12.

Klagande: IK Östria Lambohov

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade den 27 maj 2011 att ålägga IK Östria Lambohov en straffavgift om 5 000 kr på grund av att föremål inkastats på planen under matchen i div. 3 Nordöstra Götaland mellan IK Östria Lambohov och Myresjö IF den 30 april 2011. Av matchdomarens rapport framgår att de inkastade föremålen utgjorts av grus och "stay-tabs" från öl-/läskburkar.

IK Östria Lambohov har överklagat Disciplinnämndens beslut och yrkar att straffavgiften skall undanröjas och att IK Östria Lambohov istället för straffavgift skall åläggas att hålla utbildning för matchansvariga och funktionärer som arbetar med matcharrangemangen.

Matchdomaren har yttrat sig över överklagan.

- - - - -

Det är ostridigt att bl.a. grus kastats in på planen under det aktuella matchtillfället. IK Östria Lambohov skall därför fällas till ansvar för förseelsen. Disciplinnämndens straffmätning följer gängse påföljdspraxis. Med hänsyn härtill saknas skäl att ändra Disciplinnämndens beslut.

Besvärsnämnden beslutar

att avslå överklagandet, till följd att Disciplinnämndens beslut om straffavgift på 5 000 kr skall stå fast.

Beloppet skall vara inbetalt på SvFF:s postgirokonto 4633-4 senast den 30 juli 2011.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.

Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 14 juli 2011.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Christer Danielsson, Jonas Löfgren, Johan Fröjelin och Åsa Lönnqvist.