Beslut i Besvärsnämnden 29 april 2011

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT

meddelat av Besvärsnämnden den 29 april 2011 i ärende nr 1001-2011/12.

Klagande: Kurdiska IF Halmstad (nedan "Kurdiska")

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade den 8 april 2011 att meddela prövningstillstånd för överklaganden av Vapnö IF respektive Kurdiska av ett av Hallands Fotbollförbund den 23 mars 2011 meddelat beslut. Hallands Fotbollförbunds beslut innebar att Kurdiska ådömdes en straffavgift om 25 000 kronor för att föreningen använt en obehörig spelare i matcher mot Vapnö IF och två andra lag i div. 6 Södra under april 2010. Matchen mellan Vapnö IF och Kurdiska spelades den 29 april 2010 och slutade med en 1 – 0 seger för Kurdiska.

Vid sin prövning av ärendet fann Disciplinnämnden - som begränsade sin prövning till en bedömning av om den aktuelle spelaren deltagit i matchen mot Vapnö IF - det utrett att Kurdiska använt en obehörig spelare och tillerkände Vapnö IF segern i matchen med matchresultatet 3 – 0 i enlighet med bestämmelsen i 3 kap 5 § punkt 1 första stycket i Tävlingsbestämmelserna. Disciplinnämnden avslog samtidigt Kurdiskas överklagande.

Kurdiska har överklagat Disciplinnämndens beslut till Besvärsnämnden. Kurdiska har därvid vidhållit att man inte spelat med en obehörig spelare och som stöd härför bl.a. hänvisat till vissa skriftliga vittnesutsagor.

Vapnö IF har yttrat sig i ärendet hos Besvärsnämnden

- - - - -

I enlighet med 54 § Svenska Fotbollförbundets stadgar krävs det prövningstillstånd för att Besvärsnämnden skall pröva Disciplinnämndens beslut. Prövningstillstånd får meddelas av Besvärsnämnden endast om det är av vikt för den framtida regeltillämpningen att ärendet prövas, eller om det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller att beslutet fattats i strid med eller utan stöd i gällande regler och bestämmelser.

Besvärsnämnden finner inte att något av de skäl för att bevilja prövningstillstånd som redovisats i föregående stycke föreligger i det aktuella ärendet. Prövningstillstånd kan därför inte meddelas.

Besvärsnämnden beslutar

att inte lämna prövningstillstånd till följd att Disciplinnämndens beslut står fast.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.

Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 13 maj 2011.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Owe Hultin, Christer Danielsson, Ulrika Kalte, Jonas Löfgren och Johan Fröjelin.