Beslut i Besvärsnämnden 4 februari 2011

BESVÄRSNÄMNDEN

Svenska Fotbollförbundet

BESLUT

meddelat av Besvärsnämnden den 4 februari 2011 i ärende nr 1023/2010-11

Klagande: Höllvikens GIF

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade den 27 januari 2011 att avslå en av Olivia Welin, spelare i Höllvikens GIF, inlämnad protest för en tilldelad varning i matchen mellan Höllvikens GIF och Falköpings KIK i Futsal-SM den 22 januari 2011. Den nu aktuella varningen, som var Olivia Welins andra varning under matchen, utdelades i samband med att Olivia Welin inte hållit korrekt avstånd vid en inspark. Varningen ledde till att Olivia Welin ådömdes utvisning, med följd att hon inte är berättigad att deltaga i Höllvikens semifinalmatch i Futsal-SM lördag denna vecka.

Höllvikens GIF har överklagat Disciplinnämndens beslut och har därvid gjort gällande att en förseelse bestående i att en spelare inte håller korrekt avstånd vid inspark inte är ett varningsberättigat regelbrott.

Matchdomaren har i yttrande till Besvärsnämnden sammanfattningsvis förklarat att en spelare i en futsalmatch skall varnas t.ex. om han vid upprepade tillfällen bryter mot spelreglerna eller fördröjer spelets återupptagande, t.ex. genom att inte hålla korrekt avstånd när sådant är stipulerat. Olivia Welins andra varning utdelades för att hon inte höll korrekt avstånd, trots tidigare tillsägelser, och att hon därigenom vid upprepade tillfällen brutit mot spelreglerna.

- - - - -

Enligt Regel 5 i Spelregler för futsal är domarens beslut i fakta som rör spelet slutgiltiga. Mot bakgrund härav skall Disciplinnämndens beslut att avslå Olivia Welins protest stå fast.

Besvärsnämnden beslutar

att lämna överklagandet utan bifall till följd att Disciplinnämndens beslut skall stå fast.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.

Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 18 februari 2011.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Owe Hultin, Stefan Alvén, Christer Danielsson, Ulrika Kalte och Jonas Löfgren.