Beslut i Besvärsnämnden 11 februari 2008

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT
meddelat av Besvärsnämnden den 11 februari 2008 i ärende nr 1025/07.

Klagande: Lörby IF

- - - - -

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd (DiscN) beslutade den 7 december 2007 att inte meddela prövningstillstånd för Lörby IF:s överklagande över Smålands FF:s beslut gällande uppflyttning till div. 2 damer.

Lörby IF har överklagat DiscN:s beslut och yrkar att Besvärsnämnden skall pröva ärendet samt har därvid bl.a. anfört att Smålands FF:s ifrågavarande beslut innebär en grov avvikelse från tävlingsbestämmelserna och att det är av vikt för den framtida rättstillämpningen att ärendet prövas.

- - - - -

I enlighet med 53 § Svenska Fotbollförbundets stadgar krävs det prövningstillstånd för att Besvärsnämnden skall pröva DiscN:s beslut. Prövningstillstånd får meddelas endast om det är av vikt för rättstillämpningen att ärendet prövas, eller om det finns synnerliga skäl för en sådan prövning, såsom att det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller om rättstillämpningen som legat till grund för beslutet uppenbart strider mot RF:s stadgar eller de principer på vilka dessa stadgar bygger.

Besvärsnämnden finner inte att skäl för prövning föreligger i det aktuella ärendet varför prövningstillstånd ej kan meddelas.

Besvärsnämnden beslutar

att inte lämna prövningstillstånd med följd att Smålands FF:s beslut skall stå fast.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.
Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 3 mars 2008.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Stefan Alvén, Christer Danielsson och Lena Julin.

Sekreterare: Ulrika Karlsson