Beslut i Besvärsnämnden 8 april

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT
meddelat av Besvärsnämnden den 8 april 2008 i ärende nr 1001/08.

Klagande: Åtorps IF

- - - - -

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd (DiscN) beslutade den 19 februari 2008 att ålägga Åtorps IF en straffavgift om 5 000 kr då föreningen underlåtit att inom en vecka meddela moderföreningen, Strömstorps IK, spelaren Jonas Iversens övergång i frimånaden.

Åtorps IF har överklagat DiscN:s beslut och önskar att Besvärsnämnden skall pröva ärendet.

Strömstorps IK har getts tillfälle att yttra sig.

- - - - -

I enlighet med 4 kap 8 § 1 p Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser skall den nya föreningen, när en spelare önskar byta förening inom frimånaden, senast inom en vecka från det att spelaren och den nya föreningen är överens om övergången, skriftligen meddela moderföreningen.

Av handlingarna framgår att Åtorps IF säger sig ha meddelat Strömstorps IK via e-post, men detta meddelande har aldrig nått Strömstorps IK. Åtorps IF gör gällande att e-posten inte kommit fram på grund av det e-postserverhaveri som drabbade Telia under den aktuella tidsperioden.

Huvudregeln är att försändelser sker på avsändarens risk. I nu aktuellt fall har det således ankommit på den nya föreningen att kunna bevisa att ett skriftligt meddelande skickats. Detta kan med enkelhet göras genom att skriva ut och spara skickad e-post, faxkvitto eller liknande. Något sådant bevis har inte kunnat frambringas av Åtorps IF.

Besvärsnämnden finner inte att vad Åstorps IF anfört inför nämnden utgör skäl att bedöma ärendet på annat sätt än DiscN gjort.

Besvärsnämnden beslutar

att avslå anförda besvär.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Stefan Alvén och Christer Danielsson.

Sekreterare: Ulrika Karlsson