Beslut i Besvärsnämnden 8 april

BESVÄRSNÄMNDEN
Svenska Fotbollförbundet

BESLUT
meddelat av Besvärsnämnden den 8 april 2008 i ärende nr 1003/08.

Klagande: Skärhamns IK

- - - - -

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd (DiscN) beslutade den 7 september 2007 att ålägga Skärhamns IK en straffavgift om 5 000 kr då föreningen underlåtit att betala tidigare utdömd straffavgift på samma belopp för underlåtenhet att i rätt tid till SvFF inlämna årsredovisningshandlingar för 2006.

Skärhamns IK har i skrift daterad den 20 september 2007, som kommit SvFF:s kansli tillhanda först den 9 mars 2008, överklagat DiscN:s beslut och önskar att utdömd straffavgift prövad av Besvärsnämnden.

- - - - -

Besvärsnämnden noterar till en början att Skärhamns IK först den 28 mars 2008 inbetalat den straffavgift om 5 000 kr som utdömts till följd av att årsredovisningshandlingarna för 2006 inte inlämnats inom föreskriven tid.

De skäl som Skärhamn IK anför i sin överklagandeskrift är enligt Besvärsnämnden inte av den karaktären att de kan fritaga föreningen från skyldighet att betala den nu aktuella straffavgiften. Nämnden noterar i detta sammanhang att årsredovisningshandlingarna för 2006 ännu inte ingivits. Disciplinnämndens beslut från den 7 september 2008 att ådöma straffavgift för utebliven betalning av tidigare beslutad straffavgift skall således stå fast.

Besvärsnämnden beslutar

Att avslå Skärhamns IK:s besvär.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Stefan Alvén och Christer Danielsson.

Sekreterare: Ulrika Karlsson