Beslut i SvFF:s Disciplinnämnd 1 oktober 2013

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd har vid sammanträde 1 oktober 2013 fattat beslut i följande ärenden:

Arrangemangsärenden

Anmäld part: Östers IF
Rapporterad händelse:anmälan från matchdelegat om supporter som obehörigen beträtt område som gränsar till spelplanen
Match: Åtvidabergs FF – Östers IF, Allsvenskan, 14/9
Yttrande: föreligger
Beslut: utan åtgärd

Matchdelegaten har anmält att en person från Östers IF:s supporterläktare har hoppat in på ytan utanför reklamskyltarna. Han togs omedelbart omhand av ordningsvakter som avvisade honom från arenan.

Disciplinnämnden beslutar

att   lämna anmälan utan åtgärd

Bestraffningsärenden

Anmäld part: Landskrona BoIS
Rapporterad händelse: anmäld enligt 14 kap. 2 § RF:s stadgar.
Match: Landskrona BoIS – Hammarby, Superettan, 14/9
Yttrande: saknas
Beslut: Böter om 25 000:-

Matchdelegaten har anmält att det i samband med line-up antändes sex st bengaler och i den 63:e matchminuten ytterligare en bengal på Landskrona BoIS supporterläktare. För det inträffade är Landskrona BoIS ansvariga och ska åläggas påföljd i form av böter.

Anmäld part: Malmö FF
Rapporterad händelse: anmäld enligt 2 kap. 26 § samt 3 kap. 22 § SvFF:s tävlingsbestämmelser
Match: Malmö FF – Djurgården, Allsvenskan, herrar, 16/9
Yttrande: saknas
Beslut: Böter om 40 000:-

Matchdelegaten har anmält att det i samband med andra halvleks start antändes minst 20 bengaler på Malmö FF:s supporterläktare. Inga bengaler kastades och inga skador finns rapporterade. För det inträffade är Malmö FF ansvariga och ska åläggas påföljd i form av böter.

Anmäld part: IFK Göteborg
Bestraffningsärende 375 och 389/2013 har behandlats gemensamt

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd har vid sammanträde 1 oktober 2013 behandlat anmälningar mot IFK Göteborg i samband med matcherna Halmstads BK – IFK Göteborg och IFK Göteborg - AIK som spelades i Allsvenskan herrar.

Yttrande saknas.

Matchdelegaten i matchen Halmstads BK – IFK Göteborg har anmält att det på IFK Göteborgs supporterläktare antändes tolv st bengaler, detta skedde i matchminut 46.

Matchdelegaten i matchen IFK Göteborg - AIK har anmält att det i samband med line-up antändes ca 40 st rökutvecklare på IFK Göteborgs supporterläktare I matchens 31:a minut antändes en blixtbengal på samma läktarsektion. För det inträffade är IFK Göteborg ansvariga och ska åläggas påföljd i form av böter.

Disciplinnämnden beslutar med stöd 2 kap. 26 §, 3 kap. 22 § SvFF:s tävlingsbestämmelser samt 14 kap 2 § 14 punkten RF:s stadgar

att         för ärende 375 och 389 ålägga IFK Göteborg en gemensam påföljd med böter om 75 000:- att inbetalas inom en månad från beslutsdagen.

Anmäld part: AIK Fotboll AB

Rapporterad händelse: anmäld enligt 2 kap. 26 § samt 3 kap. 22 § SvFF:s tävlingsbestämmelser
Match: IFK Göteborg – AIK, Allsvenskan, herrar, 23/9
Yttrande: föreligger
Beslut: Böter om 55 000:-

Matchdelegaten har anmält att det innan matchstart vid fem tillfällen antändes ett mindre antal bengaler på AIK:s supporterläktare varav en bengal kastades från läktaren och hamnade på ytan mellan läktaren och reklamskyltarna. I samband med inmarsch och line-up antändes ca 30 st rökutvecklare och under matchens gång antändes en bengal och ytterligare två rökutvecklare på samma sektion av läktaren. Inga skador finns rapporterade i samband med detta. För det inträffade är AIK ansvariga och ska åläggas påföljd i form av böter.