Karl-Åke årets Nordahl-stipendiat

Årets Nordahl-stipendium tilldelas Karl-Åke Olsson, Vittsjö GIK.
- Det ideella ledarskapet är av avgörande betydelse för verksamheten inom idrottsrörelsen. Och särskilt viktigt är detta för ungdomsverksamheten. I syfte att sätta fokus på det ideella ledarskapet har Nordahlstiftelsen i år, för första gången sedan stipendiet instiftades, beslutat att utmärkelsen skall tilldelas en enskild person som representant för fotbollens ungdomsledarkår säger Krister Malmsten, stiftelsens ordförande.

Karl-Åke Olsson, har under drygt tjugo år ägnat i det närmaste all ledig tid åt flick- och damfotbollen i Vittsjö GIK.
- Det är personer som Karl-Åke Olsson som bär upp hela fotbollsrörelsen och genom sin gärning representerar han den ovärderliga kraft som på lokal nivå möjliggör för alla barn och ungdomar att kunna vara med i fotbollsverksamheten, säger Malmsten.
Som årets Nordahlstipendiat får Karl-Åke Olsson 10.000 kr. Stipendiet kommer att delas ut i anslutning till Fotbollsgalan på Cirkus i Stockholm den 18 november.

Stipendiet har tidigare delats ut till Moheds SK, Gamla Upsala SK, Ingelstad IK, Husqvarna FF och IFK Timrå.