Herr: På väg till Cuenca

John Alvbåge solar på 4.100 meters höjdSverige har anpassat sig väl till de annorlunda förhållandena i Ecuador inför torsdagens match.
- Det ser piggt ut, menade Roland Andersson efter onsdagsträningen och avresan till Cuenca.

- Det ska ju ta 14 dagar normalt sett men kroppen anpassar sig snabbt, säger Roland som tycker att förbättringen dag för dag sedan ankomsten till den höga höjden i Quito är märkbar.
På sena onsdageftermiddagen (23 svensk tid) flyger laget till Cuenca, en tripp på 35 minuter, där morgondagens match spelas. Cuenca ligger 400 meter lägre än Quito och 2.000 meter lägre än platsen svenskarna besökte på gårdagens utflykt. Det svenska laget kan kanske få god utväxling för alla de extra röda blodkroppar man alstrat de senaste dygnen när man nu stiger ner till "måttliga" 2.100 m.ö.h.
Matchen spelas på eftermiddagen men värmen i Ecuador är väsensskild från den som rådde i Venezuela. 38 grader har förbytts till något som mer liknar svensk högsommarvärme och med en betydligt torrare luft än i det karibiska Maracaibo.
Tyvärr räknar inte Roland med Jon Jönssons deltagande i de två mötena med Ecuador. Jon har förmodligen en bristning i framsidan på låret och lär inte bli spelbar mer på turnén.
- Det känns väldigt tråkigt för Jon. Vi har ju sagt att preliminärt skulle alla få speltid under den här resan, beklagar Andersson.
Ishizaki, på gång igenPå den positiva sidan finns att Stefan Ishizaki, som varit förkyld, är på väg tillbaka (deltog i sin första träning idag). Ola Toivonen är också uppe på benen igen men stod över onsdagspasset i Quito.
Vad kommer då lagledningen att trycka på inför torsdagsmatchen, med erfarenheterna från matchen i Maracaibo i färskt minne?
- Det är det kollektiva försvarsspelet och det kollektiva anfallsspelet. Och så vill vi ha laget högre upp, vi började lite för avvaktande i första halvlek mot Venezuela.
- Ecuador är nog snäppet bättre, lite mer fysiskt. Men det är intressant med de här matcherna - att möta en annan typ av spelsätt.
- Det är en jätteerfarenhet för de här killarna, det är viktigt för deras självbild - att de får känna att det är ett snäpp upp till den internationella nivån, avslutar Roland innan han äntrar bussen som ska ta laget tillbaka till hotellet från träningen.
Sverige kommer att återvända till Quito direkt efter matchen i Cuenca.
Läs också:
Mer än en motståndare i Ecuador
Ecuadors trupp
Sverige föll i Maracaibo
Med Alex mot 100
Per Nilsson jagar en mittbacksplats
Hela truppen

18 januari 14.45 (20.45 svensk tid)
Estadio Alejandro Serrano Aguilar, Cuenca
Ecuador-Sverige
21 januari 15.05
(21.05 svensk tid)
Estadio Olimpico Atahualpa, Quito
Ecuador-Sverige
Matcherna sänds i TV4+.