Strategiarbetet rullar vidare!

Igår kväll i Östersund och i eftermiddag på väg till Örebro. Jämtland/Härjedalens FF och Örebro Läns FF har samlat sina styrelser för workshop och för nästa steg i arbetet med "Svensk Fotboll Mål och Strategi 2013-2017".

Efter Förbundsmötets beslut rörande vårt gemensamma strategidokument jobbar vi nu på flera fronter. Bl a med en nulägesbild av antal spelare och ledare och en temperaturmätning över hur våra olika föreningar mår. Detta blir ett bra underlag inför de delmål som ska sättas upp de kommande verksamhetsåren. Utöver detta så genomförs det workshops med samtliga distriktsförbunds styrelser. Spännande processer där vi går igenom vårt beslutade dokument, djuplodar i värdegrunden och dess påverkan i de olika distrikten samt diskuterar olika prioriteringar inför verksamhetsplan och budget 2014. Jag är imponerad över det engagemang som visats ute i de olika distrikten i arbetet och snart har vi besökt alla 24 distrikten….

Igår kväll öppnade Jämtland/Härjedalens FF:s ordförande Torgny Röhdin mötet och tillsammans med honom var tio stycken närvarande på mötet. Styrelsen och kansliledningen var på plats för att diskutera utvecklingsfrågor. Det andades mycket optimism och framtidstro hos alla i samband med det fyra timmar långa mötet i Östersund. Fotbollsåret har varit gott i Jämtland/Härjedalens FF och det inte minst tack vare det stora intresse som skapats runt de framgångar Östersunds FK haft i Superettan. Utöver själva strategiarbetet genomförde styrelsen ett kort internt möte och på agendan fanns frågor om Landsbygdsprojektet, Föreningsutvecklingskonferens, Tränarsymposium, Tävlingskonferenser, Idrottslyftet och en särskild rubrik handlade om Utvecklingsfrågor. Jag blev oerhört glad och stolt över den fart i arbetet som visades och den vilja som så påtagligt fokuserade på hur vi ska utveckla svensk fotboll. Helt klart är att Jämtland/Härjedalens FF och alla våra övriga distrikt verkligen drar sitt strå till stacken. Tack för en bra kväll!

Snart är det dags för samma övning i Örebro. Ser framemot det…

Ser också framemot en synnerligen viktig vecka för Svensk fotboll. På fredag spelar vårt folkkära herrlandslag mot Österrike på ett fullsatt Friends Arena. Oliiidligt spännande blir det under alla omständigheter. Lycka till Erik och dina mannar!

Karl-Erik