Visar alla under 2014 → Juni

10 jun 2014

Från andra sidan Atlanten - Tack bronshjältar!

Tisdag morgon och dags för frukost i Sao Paolo. Idag dags för FIFA-kongress i dagarna två och därefter VM-upptakt.

Fast allra först lite förberedelsemöte med kompisarna i UEFA. Många av dem är laddade inför det som komma skall. Min kollega i Kroatien, Davor Suker, är förväntansfull inför öppningsmatchen mot Brasilien, även om ALLA tips går till brassarnas favör. Och på fredag får vi en repris på VM-finalen när Spanien tar sig an Holland.

Landade igår kväll och kan konstatera att infrastrukturen blir en utmaning! Gigantiska köer i mångmiljonstaden Sao Paolo gör vistelsen och transporterna här till något som kommer att bli stökigt, men det löser sig säkert…

För 20 år sedan VM på andra sidan Atlanten, i USA och nu startar VM i Brasilien! Samtidigt följer vi våra VM-hjältar från 1994 i en fin TV-dokumentär och därigenom hylla detta folkkära svenska fotbollslandslag som vann brons i USA 1994.
Dels är bragden nu, som sagt, tv-serie i, dels spelas en jubileumsmatch i Båstad 29 juni, som direktsänds i TV4.
Bronslaget gav stor glädje till oss alla fotbollsälskare och gjorde utmärkt PR för vår sport.
Många av killarna är engagerade i svensk fotboll även idag. En del i klubbar, en del i förbundets verksamhet och en del i egen verksamhet inom fotbollens områden.

Fina representanter för svensk fotboll.

TACK till er alla för det ni gjort och på det sätt Ni fortsätter att stötta svensk fotboll.

Mitt i denna VM-yra så är vi inne i den kanske viktigaste veckan på mycket länge för våra svenska tjejer. Lördag gruppfinal mot Skottland borta och sedan nästa torsdag ny bortamatch och då mot Färöarna. Drömmen om Canada 2015 lever…Lycka till!!

Karl-Erik