Visar alla under 2014 → Augusti

27 aug 2014

Spännande tid för svensk fotboll!

Ikväll spelar Malmö FF en oerhört viktig match för svensk fotboll. Oj så kul det skulle vara med en 1-0 seger och vad vi längtar efter ett gruppspel i UEFA Champions League. Elfsborg lirar imorgon och har verkligen chansen att nå gruppspelet i UEFA Europa League.

Tänk om det blir jackpot med MFF i Champions League och Elfsborg i Europa League. Svensk fotboll hoppas, längtar och drömmer!

De närmaste veckorna är också oerhört intressanta ur ett landslagsperspektiv. Herrarna träningsspelar mot Estland nästa torsdag och sedan premiärmatchen i EM-kvalet som ska ta oss till Frankrike 2016, Österrike borta på Ernst Happel-stadion i Wien. Vi kommer att mötas av ett makalöst tryck och ett rödvitt hav och sedan Radetsky-marschen på högsta volym. Hoppas att Österrike inte får jubla denna gång utan att det nu är vår tur.

Våra U21-killar har fortfarande vittring på gruppsegern, men då krävs det segrar mot Grekland och Turkiet i matcherna som går på Örjans vall den 5/9 och 9/9. Oerhört spännande!

Damerna avslutar sitt VM-kvaläventyr. Hittills inte ett spelmål insläppt och idel segrar. Trots det så är det inte avgjort utan nu väntar två spännande matcher, Bosnien/H den 13/9 och gruppfinalen mot Skottland den 17/9. Båda matcherna på Gamla Ullevi, Nationalarenan för damfotboll, i Göteborg.

Tre poäng mot Österrike, gruppseger för U-21 och VM-biljetterna klara för damerna. Svensk fotboll hoppas, längtar och drömmer!

Augusti är snart till ända och det har varit en omväxlande månad. Kanonväder inledningsvis och sedan skyfall i massor lite senare i månaden. Första helgen präglades av cupfotboll. Sonen spelade i Oddebollen, den lokala cupen, och då gäller det för föräldrar att jobba. Frukostdiskare, städning av skollokaler, föreläsare samt dörrvakt stod på programmet mellan matcherna. 200 lag på plats och därmed säkert mellan 5 och 10 000 extra gäster i stan. Fullbokade hotell, restaurangerna välfyllda och affärerna fick nya kunder.
Klart att en fotbollscup också bidrar till den lokala ekonomin!
Trots 200 lag och därmed massor av matcher måste jag säga att det var fina ungdomar och föräldrar som var på plats, ja några rötägg fanns det väl, men på det stora hela en riktigt positiv fotbollsfest. Och så ser det ut på mängder av ställen i vårt avlånga land. Fotbollen kan göra skillnad och gör det också. Kul och bra!

Andra helgen i månaden var det besök i Motala och arenainvigning, ja invigning av en splitterny läktare på Idrottsparken i alla fall. Bra jobbat av Motala AIF och Motala kommun och en efterlängtad satsning, verkligen efterlängtad. Fråga bara alla ledare eller spelare som bytt om under den gamla läktaren genom åren. Ja, jag är en av dessa...

Tredje helgen var det dags för oss att välkomna våra nordiska styrelsekollegor. Sverige arrangerade den årliga styrelsekonferensen och en mängd olika samarbetsfrågor diskuterades. Relationen och samarbetet mellan de nordiska länderna är för tillfället på topp och vi delar med oss av erfarenheter och lägger dessutom upp strategier för hur vi gemensamt kan agera på olika internationella arenor där viktiga beslut fattas.

Nu laddar vi för ett antal synnerligen viktiga matcher den närmaste tiden på såväl klubb- som landslagsnivå.

Karl-Erik