Visar alla under 2014 → Februari

19 feb 2014

Spännande tider både nationellt och internationellt

Februari, sportlovstider, OS-tider men fotbollen är trots detta en stor snackis. Zlatans två mål i Champions League igår skapade internationella fotbollsrubriker. Veckans mest spännande ur svensk landslagssynvinkel är dock söndagens EM-lottning som ska ta oss mot Frankrike 2016. För första gången ska 24 lag tävla om EM-bucklan och då ska vi bara vara där. Känns mycket spännande och stimulerande och många nattliga drömmar om den bästa och värsta lottningen har smugit sig på. Den 23 februari vet vi svaret!

Det är några veckor sedan senaste bloggen och det har varit många spännande möten. Förra veckan var alla fotbollsdistrikt och alla distrikt från idrottens studie- och utbildningsorganisation, SISU, samlade på Arlanda. Där presenterades den nationella överenskommelse som tecknats mellan Svenska Fotbollförbundet och SISU. Flera av våra tretton strategiska mål i vårt strategidokument har koppling till utveckling av våra drygt 3.000 föreningar och när det gäller Föreningsutveckling så är, definitivt, SISU vår viktigaste möjliggörare. Syftet med mötet var att våra och SISU:s distriktsföreträdare skulle omsätta den nationella överenskommelsens intentioner kopplat till våra strategiska mål i regionala smarta lösningar för att utveckla våra föreningar och dess ledare och aktiva. Vill du läsa mera om vårt strategiska arbete så hittar du det här.

Var i Blekinge på deras idrottsgala för någon vecka sedan och blev sannspådd…

Jag skulle dela ut priset till årets lag och inledde ceremonin med att prata om Ryder Cup, Davis Cup och Finnkampen i friidrott. I dessa individuella idrotter så är känslan av att få gemensamma utmaningar i ett lag något som kittlar extra mycket. Sätta mål, förverkliga dem, vinna och förlora tillsammans är en krydda som ger lite extra i alla idrotter. Jag avslutade med att säga:

- Ni kan vara säkra på att de svenska skidåkarna när de vunnit de båda stafetterna i OS kommer att vara extra nöjda och glada när de fått vinna som lag…

Och så blev det…Fantastiska prestationer och det enda jag ångrar är att jag inte satte en slant hos Svenska Spel på detta tips!

Det var förresten Asarums IF som blev årets lag och bland pristagarna märktes fd Mjällby AIF-ikonen Göran Bogren.

Detta lilla distrikt, Blekinge, arrangerade en gala i absolut toppklass.

Karl-Erik