Vargavinter men ändå full fart inom fotbollen!

2014 har börjat bra för vårt A-landslag på herrsidan. Vinster mot svåra Moldavien med 2-1 och vinterturnén avslutades med match mot Island och ett stabilt 2-0 i det nordiska derbyt. Grattis säger vi till spelare och ledare. Härlig start på 2014!

Vårt domarlandslag har också börjat på bästa sätt. Grattis Jonas Eriksson, Daniel Wärnmark och Mathias Klasénius till VM-platsen i Brasilien i sommar. Starkt jobbat och lycka till!

I måndags arrangerade Förbundsstyrelsen vår första s k Internationella dag. Ett 40-tal deltagare samlades i Stockholm och de som var på plats är de som för SvFF:s räkning har uppdrag för FIFA och UEFA. Där var Lennart Johansson, som Hederspresident i UEFA, tillsammans med delegater, domare, domarobservatörer, venue directors, kommittéledamöter m fl. Syftet med mötet var att deltagarna ska ha bra pejl på hur vår planering ser ut och ha kunskap om SvFF:s strategiska dokument. Dessutom fick deltagarna dela med sig av sina erfarenheter från den internationella arenan. Vi lyssnade till Michael Sjöö, dopingdoktor, Sune Hellströmer ledamot i UEFA:s arena- och säkerhetskommitté, Susanne Erlandsson, FIFA:s och UEFA:s damfotbollskommittéer samt Jonas Eriksson, FIFA-domare och nybliven VM-domare. På eftermiddagen gästades vi av Theodore Theodoridis, Mathias Grafström och Sara Holmgren från UEFA samt Eva Pasquier från FIFA. De delgav oss aktuell information samt gick igenom aktuella internationella utvecklingsprogram. Bra dag och bra utbyte av erfarenheter. Detta kommer vi att göra om!

Idag har jag varit i Eskilstuna och träffat Eskilstuna City och företrädare för kommun och näringsliv. Det är trevligt och givande att få chansen att lyssna till representanterna för det offentliga tillsammans med näringsliv och föreningsliv. Kul att höra kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson, tala så positivt om idrottens, och inte minst fotbollens, betydelse för attraktiviteten i en kommun som Eskilstuna.

I tisdags meddelade vår generalsekreterare, Micke Santoft, att han slutar under 2014, närmare bestämt den sista juli. Micke står dock till vårt förfogande året ut och det känns bra. Tack för din fina insats och för härlig vänskap och samarbete under de senaste åren. Vi går nu vidare med att rekrytera Mickes ersättare och vi sätter högsta fart, men det viktigaste är inte att det går fort utan att det blir så rätt som möjligt. Jag kan konstatera att många är sugna på uppdraget. Har redan fått flera som hört av sig och är sugna på att bli en del av den kommande rekryteringsprocessen. Längre fram i vår vet vi mera.

Karl-Erik