Ett mästerskapsäventyr är över och idag startar ett nytt!

VM i Brasilien är över och livet i den stora fotbollsvärlden övergår till det normala, nej så är det verkligen inte. Jag är säker på att efterdyningarna till VM i Brasilien kommer att leva länge. Hur ska samhällsutvecklingen bli i ett kuvat Brasilien? Polisen och maktapparaten var oerhört hård i sin bevakning av de som ville markera sitt missnöje under VM-veckorna. Problemen kvarstår och detta kommer att bli lika tufft för brassarna som att läka såren efter förlusterna mot Tyskland och Holland.

Vi som svenskar kan vara stolta över Team Jonas Eriksson och deras insatser. Jonas kan nu ta sikte på nästa VM och visst finns det många fina uppdrag som väntar på dig, Jonas? Tack och lycka till! Ska förresten bli mycket intressant att höra om det verkligen var så att FIFA gått ut med direktiv om att undvika att varna för vissa förseelser. Det känns som att vi i så fall är på väg åt helt fel håll. Vi ska ju skydda lirarna och liret och inte skydda busarna och spelförstörarna. Hoppas att ryktena är fel…

Nu laddar vi för VM i Kanada för våra damer och EM i Frankrike för våra herrar. Vi längtar efter att på nytt vara med och spela i de stora mästerskapen. Låt oss hoppas att detta blir verklighet både 2015 och 2016. Lycka till Pia och Erik!

Idag den 15 juli är vi emellertid med och spelar om medaljer i EM! Sveriges F19-landslag tar sig an England i öppningsmatchen i F19-EM som arrangeras i Norge. Klockan 19.00 är det kick-off i Tönsberg vid Oslo-fjorden och då ska undertecknad vara på plats och heja fram Calle Barrling och hans tjejer. För två år sedan, den 14 juli 2012, avgjorde Malin Diaz i den 112:e minuten när Sverige slog Spanien i EM-finalen i Antalya i Turkiet. Då bärgades 2000-talets första EM-guld! Är det dags för EM-guld nummer två? Två av tjejerna i laget har guldrutin och det är Lina Hurtig och lagkaptenen Julia Wahlberg som båda var med i guldlaget från 2012.

Sverige spelar i samma grupp som England, Spanien och Irland. Efter öppningsmatchen mot England väntar, svåra, Spanien på fredag och sedan avslutas gruppspelet med match mot Irland på måndag. Semifinalerna spelas torsdagen den 24 juli och söndagen den 27 juli spelas finalen på Ullevål. En mycket svår gruppspelslottning, men tar vi oss vidare därifrån så kan verkligen allt hända. Två spännande landslagsveckor ligger framför oss!

Lycka till säger vi till vårt F19-landslag!

Du kan läsa mera om vad Calle Barrling, förbundskaptenen, har för tankar om du klickar på länken nedan och även spelprogrammet ser du i länken nedan: