Urladdning för U21, uppladdning för Energipriset och nedladdning av podd

Det var tredje U21-landskampen i Halmstad under september och oktober. Alla tre har varit måstematcher och snacka om att ett lag och dess ledare är bäst när det gäller som mest. Imponerande! Först segrarna mot Grekland och Turkiet som gav gruppsegern. Sedan, efter att ha varit i riktig brygga efter första play-off matchen mot Frankrike, så lyckades killarna slå tillbaka världsmästarna från U20-VM ifjol med hela 4-1. Därmed var EM-slutspelsplatsen säkrad. Nu väntar en spännande lottning i Prag den 6 november. Och inte nog med att EM-medaljer lockar så finns chansen också att det här laget kan kvala in till OS i Rio 2016. Hela fyra av sju lag kvalar in till OS och detta eftersom ett av länderna, England, inte deltar i OS. Mycket spännande!

Håkan Ericson och hans ledarteam och Alexander Milosevic och hans spelarteam har skrivit ett nytt kapitel i svensk fotbolls historia!

Stuart Pearce, förbundskapten för det engelska U21-landslaget som slog ut Sverige i semifinalen på Gamla Ullevi 2009, hävdar med bestämdhet att U21-EM är den svåraste fotbollstävling som finns för landslag att kvala in till. Ett land, Tjeckien, är som värd direktkvalificerade 2015 och sju andra av 53 medlemsnationer inom UEFA slåss om de resterande platserna. Svårt, ja nästintill omöjligt, men vi lyckades!

Om några veckor är det dags för Fotbollsgalan igen och då väntar många spännande saker. Du som vill engagera dig och ladda upp inför Fotbollsgalan kan göra det redan nu. Gå in här på Energiprisets sida. Här kan du rösta på den klubb du tycker är energismartast. Den klubb som fått mest stöd från publiken den sista oktober vinner en träning med Roland Nilsson, förbundskapten för P16-landslaget, och blir nominerad till Energipriset.

Priset går till Sveriges energismartaste fotbollsförening och delas ut i samband med Fotbollsgalan. Heja på din favorit!

Jag blev intervjuad av Pär och Sophie från Fotboll och Damsamhälle och vill du lyssna på programmet så kan du gå in och läsa press-releasen här och därifrån lotsa dig vidare. Välkommen att lyssna på mina tankar och Pärs och Sophies reflektioner kring dessa. Här hittar du mera och här kan du ladda ner…

Grattis till Rosengård som vann mot Ryazan i Champions League igår och stort grattis också till Linköping som med en säker 3-0-seger slog tillbaka Liverpool! Riktigt bra gjort och Fridolina Rolfös vänsterfot talade tre gånger om. Kul att de unga talangerna blommar ut.

Karl-Erik