VM-blogg nummer 25

Idag är det dags för VM-blogg 25 och den skrivs från Samara!

Efter att ha haft lite svårt att somna igår kväll, kan möjligen bero på att det var vilodag och inga matcher i VM, så sov jag som bäst när klockan ringde i morse. Ett fenomen som förmodligen alla känner igen. Efter en god frukost var det dags för lite inköp och jag blev rekommenderad ett nytt köpcenter 15 minuters promenad från hotellet. Nytt var det och plats för butiker fanns det men det var väldigt glest med butiker som var öppna och igång. Frågan är hur efterfrågan är i Samara och hur det ska se ut just här efter VM. En fantastisk arena, några nybyggda hotell och därmed ganska höga priser. Finns det en marknad för detta när VM-äventyret är över. Beläggningen på vårt hotell är och har varit bra under VM-veckorna, men bokningarna därefter är tämligen få. Hoppas att jag har fel, men ett visst tvivel infinner sig om hur vissa verksamheter ska fungera när vi och övriga VM-konsumenter försvunnit. Nu är ju Samara ett regionalt centrum med över 1 miljon invånare så jag målar kanske någon på väggen som inte finns…

Ser under min förmiddagspromenad inte tillstymmelse till några fotbollsfans här i stan. Kanske lite tidigt med tanke på att vår kvartsfinal inte spelas förrän på lördag. Det är dock en utmaning för många att ta sig hit och det vittnar också några brittiska journalister som jag och Håkan Sjöstrand springer på strax utanför vårt hotell. Jag går i landslagströja och Håkan har en annan SvFF-tröja:

- Great, some Swedish fans!, utbrister britterna. Vi har inte sett några fans ännu. Vad gör ni här och vet ni om att det svenska laget ska bo på det här hotellet och varför är ni redan här och får vi ställa några frågor…Puh! De talar både på ut- och inandning och är väldigt glada över att ha träffat några svenska fans. Till slut berättar vi att vi är ordförande och generalsekreterare och att vi har ganska bra koll på att laget ska bo här. Jag trodde de skulle tappa hakan när de fick klart vilka roller vi har och samtidigt såg oss i supporter-outfit. Det hade de aldrig sett förut!!

De ställde sina frågor och var synnerligen intresserade av att språka med oss och det blev en go´ stund med killarna från Daily Mail.

- By the way, guys, I think you already have 1-0 versus England!

- Why?, undrade vi!

- Your hotel is much better than the hotel FIFA has given England!

Med ett gott skratt skildes våra vägar och de undrade om vi skulle ha kostym och slips på matchen i alla fall. Ja, det meddelade vi att vi skulle ha, även om Håkan alltid har matchtröjan under!!!

Har haft ett bra snack med Caroline Waldheim hemma på fotbollskontoret i Solna. Vi lägger nu sista handen vid de huvudpunkter som vi vill trycka på inför valet i september och vi har, utöver det, tagit fram ett bra underlag kring ett antal bilder kopplat till den fotbollsnytta vi gör för samhället. De bilderna kommer att djupare presenteras och offentliggöras vid träff den 23 augusti.

Ambitionen är att materialet ska gå ut till våra distriktsordförande och övriga som deltog i ordförandekonferensen härom veckan och om allt går väl går materialet ut imorgon eller på måndag. För dig som sitter hemma och väntar så vet du att det snart är på G.

Blir nog svårt att somna även ikväll eftersom det är ytterligare en vilodag i VM. Imorgon spelas sedan de första av fyra kvartsfinaler. Brasilien och Belgien samt Frankrike och Uruguay. Inga dåliga matcher precis. Och sedan på lördag är det dags för Sverige-England och Ryssland-Kroatien! Visst är det häftigt!!

Karl-Erik