VM-blogg nummer 26

Äntligen matchdag igen och ikväll ser vi framemot att plocka fram lagen till den första semifinalen. Blir det en fin kväll för Europa med Frankrike och Belgien i semifinal eller blir det storslam för Sydamerika med Uruguay mot Brasilien i semi, eller någonting mittemellan, kanske. Lite senare ikväll vet vi bestämt.

Efter frukost idag var det dags för träning på matcharenan och samtliga spelare deltog, även om Micke Lustig inte får spela kvartsfinalen pga avstängning. Seb fick se matchen från sidan förra gången och njöt inte speciellt mycket av att sitta på läktaren. Värre än att vara på planen! Så det blir nog tufft för Micke, men vi ska ta väl hand om honom! Och så här är det ju för oss på läktarna varje gång, men samtidigt precis detta vi vill ha och har drömt om

Ja, alla spelare är tillgängliga och det är naturligtvis tack vare en professionell inställning från varje enskild spelare. Det gäller att ta hand om sig själv på ett bra sätt, men dessutom ett synnerligen gott betyg till alla ledare som finns som stöd runtomkring. På bilden ser du två av kämparna, Johan Allgulander och Fredrik Larsson, som båda knådar och sliter för att spelarnas kroppar och dess muskler ska vara i bästa skick.

Johan Allgulander och Fredrik Larsson utanför spelarhotellet i Samara.

Johan och Fredrik får symbolisera det fantastiska ledargänget runt laget som betyder så mycket för att vi övriga ska få njuta av detta VM-äventyr! Bra jobbat, Johan och Fredrik, och alla andra runt laget! Och ser de inte väldigt pigga trots att de slitit riktigt hårt sedan slutet av maj!

Sojuzraket i Samara.Efter lunch blev det ett kort besök i stadens rymdmuseum. Samara är ju Rysslands rymdhuvudstad och på museet fick man en beskrivning av det ryska rymdprogrammet sedan Lajkas och Jurij Gagarins dagar fram till nu. Allt från Sputnik till Sojuz och ISS. Intressant! Och är du för ung för att ha hört talas om Lajka och Gagarin, så har du lite tidsfördriv med att kolla upp det nu i avvaktan på kvällens matcher! På bilden ser du en Sojuz-raket utanför muséet i Samara.

Vi nåddes idag också av glädjande nyheter. Den svenska fotbollsfamiljen har fått tillökning. Andreas Granqvists fru, Sofie, nedkom med en välskapt flicka, Mika, och vi säger varmt och innerligt grattis till Andreas och Sofie! Jag tror att lilla Mika ger extra kraft åt Andreas och laget inför matchen imorgon! Välkommen till världen, Mika!

Sent ikväll svensk tid lyfter ett plan från Arlanda med anhöriga och en del av våra viktiga samarbetspartners. När de kommer till hotellen här i Samara så har det hunnit bli morgon här. En tuff resa och vi är så glada och tacksamma över alla svenskar som vill komma hit och visa killarna och laget sin uppskattning och det stödet kommer att vara extra betydelsefullt imorgon.
Hjärtligt välkomna och vi önskar er alla en trevlig resa hit till VM-kvartsfinalen mot England!

Vi ses!

Karl-Erik