Februari en av två intensiva årsmötesmånader

Idag är årets kortaste månad över och den gick verkligen fort. Går fort gör däremot inte jag, fast visst gör min rehab stor nytta och snart slänger jag även den andra kryckan. I huvudet ekar varje dag min sjukgymnasts visdomsord: Karl-Erik, du måste ha tålamod. Glädjen över att smärtan som fanns, före min nya höftled, är borta är mycket stor. Nu gäller det bara att träna upp muskulaturen igen. Kanske redo för match efter sommaren…

Årets intensiva årsmötesperiod börjar i februari och först ut var ett föreningsårsmöte redan måndagen den 4 februari. Skepplanda BTK, den enda bordtennisklubben som inte spelar någon pingis enligt klubbens företrädare, genomförde ett mycket välbesökt årsmöte i bygdegården. Imponerande att se såväl herrarnas som damernas spelartrupper på plats.
Förutom att leda mötet fick jag förmånen att berätta om svensk fotboll samt också dela ut medel till föreningen från Alla är olika – Olika är bra. Föreningens arbete med funktionsnedsatta och ensamkommande ungdomar har uppmärksammats och föreningen erhöll en penninggåva för sitt gedigna arbete med även dessa frågor.

Lämnade Skepplanda i ett ymnigt snöfall på måndagskvällen för att i ottan resa till Rom och möttes där av strålande sol och 17 grader varmt. Det var riktigt gott! Där var det dags för nytt årsmöte, men denna gången med UEFA som kallar sitt årsmöte för kongress, men det är ett hederligt årsmöte där det väljs justeringspersoner, rösträknare och utses ledamöter i styrelsen, exekutivkommittén, och väljs ordförande, president.
Jag hade förmånen att presentera UEFA:s första strategi för kongressen och den blev väl emottagen. Riktningen framåt är nu utpekad och strategin kommer att vara en viktig vägvisare för både medlemmar i UEFA och intresseorganisationer, men framförallt för UEFA själva. Har varit synnerligen stimulerande att leda detta arbete fram till beslut och presentation på årsmötet i Rom.

Nackdelen med kontrasten från vinter i Sverige till sommar i Rom kom som ett brev på posten, är det en bra liknelse nuförtiden??? Ja, hursomhelst så fick jag feber och kraftig förkylning och var kass i nästan en vecka. Några hävdade att detta var italienarnas hämnd för förlusten i play off. Ok, då var det värt det, ingen tvekan.
Årsmötena fortsätter på hemmaplan och i lördags var det dags för årsmöte i Västergötlands Fotbollförbund i Skövde. Där noterades att Magnus Gunnarsson, Skövde, valdes till ny ordförande efter Peter Karlsson, som avböjt omval. Tack för gott jobb, Peter, och välkommen i arbetet, Magnus.

Dagen före hade Dalslands FF bjudit in till möte mellan fotbollen och kommunerna i Dalsland. Ett utmärkt initiativ där alla kommunerna var på plats med bra representation och vi från fotbollen fick prata om vårt bidrag till samhället. En bra dag som kan bidra till ännu bättre samarbete mellan fotbollen och det offentliga Dalsland. Bra jobbat!

Möte med Dalslands FF och företrädare för kommunerna i Dalsland. Foto: SvFF.

Igår var det dags för Göteborgs Fotbollförbunds årsmöte. Ett möte där bl a Bert Andersson omvaldes som ordförande. Mars månad börjar sedan med årsmöte i Dalsland imorgon, fredag, och fortsätter sedan i Skåne på lördag. Skånes FF firar samtidigt med sitt årsmöte 100-årsjubileum. Grattis, Skåneboll!

Avslutningsvis så har ju också aktiviteterna på planen startat. Malmö har kämpat och gjort det bra i en svår uppgift mot Chelsea i Europa League. Malmö vann matchen på läktarna och det talades om svensk supporterkultur i absolut världsklass.
Våra futsaldamer har spelat två landskamper mot Tjeckien och det slutade med en vinst och en förlust.
Fotbollsdamerna betvingade Schweiz igår med 4-1 i Algarve- Cup. Fin start i Algarve och bra inför det kommande VM-äventyret i sommar.

Svenska cupen har startat och många fina matcher har genomförts. En kunde tyvärr inte slutföras och det som hände i Göteborg gör äkta fotbollssupporters både förbannade, ledsna och besvikna. Vi bevittnade troligen den mest omfattande pyrotekniska bränningen någonsin. Ofattbart att dessa s.k. supporters kan bidra till att skada sporten de säger sig älska och klubben i sitt hjärta.
Hoppas nu dessa kriminella handlingar kan bli lagförda och att klubben får underlag för att kunna stänga av de som åsamkat alla fotbollsälskare denna skada. Ambitionen hos alla inblandade i samband med den avbrutna matchen var att slutföra matchen. Sedan får alla respektera att det kan uppstå sportsliga konsekvenser som gör att ambitionen att slutföra matchen inte går att förverkliga. Nu kommer det av Förbundsmötet utsedda organen, Disciplinnämnden, att tvingas avgöra matchen vid skrivbordet, tyvärr.

Och det kan ju inte vara så att svenska supporters gick från världsklass i Europa League till bottenplats på en vecka. Nej, det stora flertalet är fantastiska och bidrar till en förhöjd upplevelse, men de som agerade i derbyt i Göteborg de vill vi inte ha på våra arenor i framtiden om de inte bestämmer sig för ett totalt förändrat beteende.
Du sabbar inte festen för andra när du är inbjuden till fest....

Karl-Erik