Redan februari och var tog den första månaden vägen?

Idag är det fredagen den första februari och snart börjar den inhemska tävlingssäsongen. Fina vårtecken är i antågande. Jag är i Alingsås idag och njuter av att den internationella tävlingssäsongen är i full gång. Våra futsalkillar besegrade Malta, igår, med 5-1 och i förrgår blev det seger mot Armenien. Laget är redan vidare till nästa VM-kvalomgång i oktober, men vart vi reser avgörs i gruppfinalen mot Belgien här i Alingsås kl 17.00 lördag. Seger och det blir gruppspel i Frankrike medan en andraplats i gruppen innebär matcher i Kroatien.

Seger mot Belgien ger en bättre lottning i nästa runda, så vi håller tummarna och räknar med utsålt i Estrad Alingsås imorgon. Arrangemanget har fungerat perfekt här och stort tack till alla inblandade. Just varit med och snackat med laget och lyssnade också till förbundskaptenens, Matija Dulvat, klockrena analys av gårdagens match. Futsal växer och futsal engagerar. Extra kul att vi här i Alingsås idag genomför SvFF:s första specifika tränarutbildning med fokus på futsal. I samband med VM-kvalet så lanserar vi den första officella tränarutbildingen för futsal. I tre dagar utbildar vi utbildarna i distrikten som sedan ska hålla själva utbildningen för tränare. En milstolpe!

Ja, vart tog januari vägen? För egen del är det fortfarande en hel del rehab som gäller efter min höftledsoperation före jul. Det går framåt och steg för steg kommer också muskulaturen runt höftleden tillbaka. Tålamod och träning är vad som gäller. Detta innebar att jag höll mig på hemmaplan utan att resa under de två första veckorna. Däremot har de två senaste veckorna inneburit en hel del farande. Förra veckan innebar bland annat årets första möte med förbundsstyrelsen och sedan en resa till Odense för att för UEFA:s räkning inleda en stor konferens på temat: Football is Medicine. Passade ju bra att halta fram till podiet med kryckan i vänsterhanden: Football is Medicine! Danmark med forskaren Peter Krustrup i spetsen är i absolut världsklass i detta avseende och vi har också, äntligen anammat en del av hans tankar. Det är bland annat det som ligger bakom det vi kallar Football Fitness men har också bäring på våra ambitioner att stimulera till s k Walking Football. Här gör fotbollen oerhört mycket nytta i ett synnerligen brett perspektiv.

Denna vecka har det varit avstämning med Arbetsgruppen Alla är olika – Olika är bra och genomgång av våra sociala projekt. Händer oerhört mycket spännande här. Kolla mera på vår hemsida.

Vi har genomfört träff 2 för Engagera Flera, vårt adept- och mentorprogram för 18 adepter och sex mentorer. Den här gången var det fokus på den internationella arenan med föreläsare från UEFA på plats. Vi får oerhört mycket cred för programmet som betraktas som helt unikt i fotbolls-Europa. Kul! Dessutom extra kul att såväl adepter som mentorer uppskattar programmet. Nästa träff sker i Solna i samband med att vi möter Tyskland i april. En av förberedelsematcherna inför VM i sommar. Och då kommer vi att slå ett historiskt publikrekord för det svenska damlandslaget. Har du inte bokat din biljett så gör det och passa samtidigt på att köpa till EM-kvalmatchen mot Rumänien på Friends den lördagen den 23 mars. Då startar resan mot EM 2020.

Nästa vecka startar med besök hos min sjukgymnast. Lite kontroll och sedan lite nya rehab-övningar och sedan, med all säkerhet, en ny påminnelse om att Nilsson ska ha tålamod med sin nya höft….

Och därefter UEFA-kongress i Rom!

Vi håller tummarna för våra futsalkillar imorgon och hoppas på seger mot Belgien!

Karl-Erik